Plaatsen of renoveren van platte daken (EPDM) in en rond regio Kortrijk.

Bij Dakwerken B-Concept zijn we gespecialiseerd in het plaatsen en renoveren van platte daken met EPDM als hoogwaardige dakbedekking. EPDM staat bekend om zijn duurzaamheid, waterdichtheid en uitstekende prestaties. Of je nu een nieuw plat dak wilt laten plaatsen of een bestaand dak wilt vernieuwen, wij bieden maatwerkoplossingen die jouw dak beschermen tegen alle weersomstandigheden.

Kies voor kwaliteit met EPDM dakbedekking voor uw plat dak.

EPDM, ook wel ethyleen propyleen dieen monomeer of synthetisch rubber genoemd, is zeer elastisch. De inscheurweerstand is met EPDM enorm groot, waardoor beschadigingen moeilijker de weg vinden. Wij geven jou een EPDM oplossing op maat voor een lange levensduur van je dak of goot.

Waarom wij EPDM verkiezen als dakbedekking voor platte daken?

Milieubewust en 100% recycleerbaar

Het materiaal is vervaardigd uit synthetisch rubber dat recyclebaar is, waardoor het een duurzame optie is voor jouw plat dak. Door te kiezen voor EPDM, draag je bij aan een groenere toekomst en verminder je jouw ecologische voetafdruk.

Bescherming UV-straling en koude temperaturen

EPDM is bestand tegen UV-straling en kan de invloed van zonlicht gedurende vele jaren weerstaan. Daarnaast biedt EPDM ook uitstekende bescherming tegen koude temperaturen. . Dit maakt EPDM tot een betrouwbare keuze voor alle seizoenen en weersomstandigheden.

Levensduur van meer dan 50 jaar

Dit betekent dat jouw platte dak met EPDM een investering is voor de lange termijn. Dankzij de langdurige bescherming die EPDM biedt, hoef je je geen zorgen te maken over frequente reparaties of vervangingen, waardoor je kosten en moeite bespaart op de lange termijn.

Professionele plaatsing en renovatie van platte daken.

Bij Dakwerken B-Concept zorgen we voor een vakkundige plaatsing of renovatie van jouw plat dak met EPDM in regio West- en Oost-Vlaanderen. Ons team van ervaren dakwerkers werkt met precisie en vakmanschap om een naadloze en waterdichte dakbedekking te garanderen. We gebruiken enkel hoogwaardige materialen en modern gereedschap om jouw plat dak te voorzien van de beste bescherming.

Een plat dak krijgt heel wat te verduren. Ooit zal je bestaande dakbedekking dus toch aan vervanging toe zijn. Maar wil je de levensduur van je dak op een eenvoudige manier verlengen? Kies dan voor een renovatie van je plat dak.

Wacht bij een lekkage of slijtage niet te lang, het water tast uiteindelijk de onderliggende constructie aan. 

Wij plaatsen steeds de wensen van onze klanten centraal.

Heb jij nog vragen over onze dakdekkerdienst rond platte (EPDM) daken?

Een EPDM-dak is een dakbedekkingssysteem dat gebruikmaakt van Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM), een synthetisch rubber dat uitstekende waterdichte eigenschappen heeft. Het wordt veel gebruikt voor platte daken vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit.

 

EPDM-daken hebben talrijke voordelen, waaronder een lange levensduur van 50 jaar of meer, uitstekende waterdichtheid, bestand tegen UV-straling en weersinvloeden, onderhoudsarm, en het is recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Ja, EPDM-dakbedekking is geschikt voor verschillende daktypes, met name platte daken, maar het kan ook worden gebruikt op licht hellende daken. Het is ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Het installatieproces van een EPDM-dak vereist specifieke technieken en ervaring. Het synthetische rubber wordt op maat gesneden en vervolgens op het dakoppervlak gelijmd, bevestigd met mechanische bevestigingen of naadloos aangebracht met behulp van een speciale lasmethode.

Ja, in de meeste gevallen kunnen beschadigingen aan een EPDM-dak worden gerepareerd. Het is belangrijk om eventuele reparaties uit te laten voeren door een professioneel dakdekkersbedrijf zoals Dakwerken B-Concept BV om de integriteit van het dak te waarborgen.

De kosten van een EPDM-dak kunnen variëren op basis van de grootte van het dak, de complexiteit van de installatie en de huidige dakconditie. Voor een nauwkeurige prijsopgave is het het beste om een offerte aan te vragen bij ons.

Niet gevonden wat je zocht?

Aarzel niet ons te contacteren.

Bekijk onze gerealiseerde projecten om een indruk te krijgen van onze expertise en passie voor dakwerken.

Dakgoot laten renoveren in koper Zwevegem Featured image
Dakgoten

Goot in koper – Deerlijk-Zwevegem 

Met deze renovatie hebben we een prachtige en duurzame oplossing geboden voor het afvoeren van regenwater. De koperen goot voegt niet alleen een vleugje elegantie toe aan de woning, maar biedt ook langdurige functionaliteit en bescherming.

Lees verder »
Hellend dak renovatie in Eernegem Featured image
Hellende daken

Pannendak – Eernegem

De transformatie van een oude glorie naar nieuwe pracht door de afbraak van een oud dak en de vakkundige plaatsing van een gloednieuw pannendak in Eernegem. Deze renovatie is een ware ode aan vakmanschap en toewijding, waarbij we het karakter van de woning hebben behouden en tegelijkertijd zorgen voor een duurzaam en visueel aantrekkelijk resultaat.

Lees verder »